Το Όραμα μας

Η ανάδειξη των Ελληνικών Γαστρονομικών Παραδόσεων, των ιδιαίτερων γεύσεων και της διατροφικής αξίας της ελληνικής τοπικής κουζίνας με αφετηρία τον Μυκηναϊκό πολιτισμό μιας και η καταγωγή του ιδρυτή-εμπνευστή είναι το Άργος, Αργολίδας.

Στόχοι μας

*Η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων μέσα από την σύνδεση τους με την ιστορία την λαογραφία και τον πολιτισμό του τόπου. Αυτή η σχέση προσδίδει υπεραξία στα προϊόντα ενισχύοντας την τοπική παραγωγή και οικονομία με βιώσιμες τεχνικές.
* Η ανάδειξη και η προβολή των μαγαζιών εστίασης ή φιλοξενίας όπου χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα μαγειρεμένα με τοπικές αυθεντικές συνταγές.

**Ειδικό σήμα που θα χορηγείται στα μαγαζιά εστίασης κ θα αναγράφεται το ποσοστό χρησιμοποίησης τοπικών προϊόντων & συνταγών 20,30,50 % κλπ ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής τι τρώει.
*Η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε ζητήματα διατροφής, οικολογίας, βιωσιμότητας και ποιότητας της τροφής. Μέσα από τις εκθέσεις μας και τα αντίστοιχα προγράμματα θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της διατροφικής συνείδησης των ενηλίκων, των παιδιών αλλά και των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης.

*Η παρουσίαση θεματικών εκθέσεων οι οποίες συνδυάζονται με αντίστοιχες δραστηριότητες για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες μας. Η θεματολογία εκτείνεται από αφιερώματα στις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας, την ιστορική εξέλιξη της διατροφής και παράλληλες θεματικές όπως Διατροφή και Τέχνη. Αντίστοιχα, οι μελλοντικές δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν γευσιγνωσία και συμμετοχή σε εργαστήρια μαγειρικής με πρωταγωνιστές τις γυναίκες του κάθε χωριού όπου είναι και θεματοφύλακες της πολιτιστικής άυλης κληρονομιάς του κάθε τόπου.

** Χορήγηση σε συνεργασία με μηχανολόγους τροφίμων, πιστοποιητικών ISO ανά κατηγορία επιχείρησης, οικοτεχνίας ή παραγωγού, για να δοθεί υπεραξία στο κάθε προϊόν-επιχείρηση.

 

Η φιλοσοφία μας

Ο Παναγιώτης Κοκκάλας προερχόμενος από πολύτεκνη οικογένεια μεταναστών και έχοντας ζήσει και ο ίδιος μια δεκαετία στην Γερμανία κατέληξε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη θαλπωρή & ευτυχία από ανθρώπους καθισμένους στο ίδιο τραπέζι να απολαμβάνουν όλοι μαζί αυτό που τους ενώνει, το φαγητό, δημιουργώντας έτσι γευστικές μνήμες ..
Γευστικές μνήμες που θα μπορούν να τις ανακαλούν όποτε θέλουν μαγειρεύοντας απλά, αυθεντικά με οργανικά τοπικά υλικά.
Βιωσιμότητα
Θα εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα μας με χορηγίες από επιχειρήσεις που ασπάζονται την φιλοσοφία μας και θέλουν να μπουν σε δίκτυο προβολής τοπικών επιχειρήσεων αυτών μόνο που αναδεικνύουν την τοπική γαστρονομία.
Οι επιχειρήσεις που θα μπουν στο προτεινόμενο γαστρονομικό οδηγό μας ανά περιοχή της Ελλάδας θα κερδίζουν αναγνωσιμότητα και επιπλέον κοινό μέσα από τις επιπλέον δράσεις που κάνει το www.grecofοod.gr σε συνεργασία με το www.grecopaths.gr που αφορούν τον γαστροτουρισμό. Το grecopaths.gr ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό στα πλαίσια κυρίως του γαστροτουρισμού προσφέροντας στους επισκέπτες του από το εξωτερικό εμπειρίες γαστρονομικού ενδιαφέροντος όπως γευσιγνωστικές περιηγήσεις, γευσιγνωσίες, μαθήματα μαγειρικής κα που πραγματοποιούνται σε προτεινόμενα μαγαζιά εστίασης από εμάς.
Επιπλέον λόγω της αναγνωσιμότητας πλέον του Grecopaths καθώς και τις διακρίσεις του για την ποιότητα των υπηρεσιών οι επισκέπτες του το εμπιστεύονται και ρωτούν κατά την διάρκεια της διαμονής τους στην κάθε περιοχή, που φάμε αυτό ή το άλλο συγκεκριμένο είδος φαγητού κλπ ή που να αγοράσουμε αυτό ή το άλλο .
Συνεπώς η δική σας καταχώρηση στον γαστρονομικό μας οδηγό δεν έχει αντίκρισμα μόνο ηλεκτρονικό όπου μέσα από την ιστοσελίδα μας θα προτείνεται η εκάστοτε επιχείρηση αλλά και πραγματικό, δηλαδή οι επισκέπτες που θα κλείσουν γαστρονομικές εμπειρίες μαζί μας θα κατευθύνονται στην δική σας επιχείρηση ή ακόμη και αν δεν κλείσουν μαζί μας κάποιο πακέτο πάλι η καταχωρημένη στο γαστρονομικό μας οδηγό επιχείρηση θα προτείνεται.

Μελλοντικά σχέδια

Παραμένουμε πιστοί στο όραμα μας και στην δέσμευση μας για συνεχή βελτίωση, για υγιείς συνεργασίες και σταθερή ανάπτυξη. Επενδύουμε σε ψηφιακές τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στην μοναδική και ολοκληρωμένη εμπειρία των επισκεπτών μας. Τέλος, η ομάδα μας ενισχύεται διαρκώς από νέα ταλέντα και έμπειρους επαγγελματίες του χώρου…