ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Παναγιώτη Κοκκάλα – Executive Chef

** Εμπειρία
Ιδρυτής και διευθυντής
Ελληνικά Μονοπάτια Οργανισμός
2017- σήμερα

Η φιλοσοφία των ‘ελληνικών μονοπατιών’’ είναι να κρατήσει , να καλλιεργήσει , να μεταδώσει στις επόμενες γενεές το αθάνατο ελληνικό πνεύμα και την αγάπη μας για την Ελλάδα σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, στους Έλληνες του εξωτερικού ή για αυτούς που νιώθουν Έλληνες. . “Έλλην μπορεί να είναι όποιος το επιθυμεί με την καρδιά, το μυαλό, την ψυχή του…” (Σωκράτης)

Η όλη διαδικασία στηρίζεται στο τρίπτυχο, Πρωτογενής παραγωγή, Πολιτισμός, διαδραστικός τουρισμός. Πρόκειται για μια αμφίδρομη προσέγγιση, αφού τα εδέσματα θα πλαισιώνονται, θα ταυτίζονται και θα αναδεικνύονται από την κουλτούρα της περιοχής, ενώ το τουριστικό πρόσωπο, ο πολιτισμός, η ιστορία της περιοχής, θα αντικατοπτρίζεται στα πιάτα και στις γευστικές προτάσεις, δηλαδή στις πραγματικές ρίζες των εδεσμάτων. Έτσι ο συνολικός σκοπός της προσπάθειάς μας, δεν θα είναι μόνο η γνωριμία με το έδεσμα, αλλά και οι μύθοι της περιοχής, τα προϊόντα, δηλαδή το συνολικό τουριστικό προϊόν της εκάστοτε περιοχής . Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η εκάστοτε τοπική οικονομία και η ανάπτυξη ικανοτήτων διαφόρων εγχώριων κοινοτήτων για να επωφεληθούν από τις αυξανόμενες εισπράξεις του τουρισμού.
**Περιβαλλοντικές Δράσεις
**Εθελοντισμός
**Ειδικές Γιορτές
**Εκθέσεις
**Εναλλακτικός Τουρισμός
**Προώθηση Τοπικών Προϊόντων

** Συνιδρυτής της Grecopaths.gr
2014-σήμερα
Υπηρεσίες εναλλακτικού Τουρισμού
Η ομάδα εναλλακτικού τουρισμού ‘Grecopaths’ αποτελείται από ντόπιους έμπειρους συνεργάτες που εξειδικεύονται σε διάφορες δραστηριότητες όπως: Πεζοπορία, ποδηλασία, γευσιγνωστικές περιηγήσεις, ιππασία και προσφέρουν προσωποποιημένες περιηγήσεις στην Ελλάδα και ειδικά στην Πελοπόννησο.

** Ιδρυτής και διευθυντής της Grecofood.gr
2011-σήμερα
Ελληνικό Φαγητό Ειδικές Γιορτές
Ελληνικό Φαγητό Προώθηση
Παρασκευή Ελληνικού Φαγητού
Ελληνική Γαστρονομία
Εναλλακτικός Τουρισμός στην Ελλάδα
Ελληνικό Φαγητό Εκθέσεις
Ελληνικό Φαγητό σύνδεσή του με Πολιτισμός, Λαογραφία, Ιστορία
Ελληνικό Φαγητό Σεμινάρια, μαθήματα μαγειρικής
Συνεργασία με εταιρίες, δήμους, κυβέρνηση, πανεπιστήμια
Προβολή τοπικών παραγωγών-προϊόντων

**Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Ευρωπαϊκός Στρατηγικός Σχεδιασμός
2008-2010
Γαστρονομικά Events σε: Ελλάδα, Γερμανία, Αυστραλία, Τουρκία
Εκθέσεις Τροφίμων
** Υπεύθυνος του εστιατορίου Ιώδιο-Νέα Σμύρνη
2008-2010
** Ιδιοκτήτης και διαχειριστής
“Pietas” Εστιατόριο –Νέα Σμύρνη Restaurant-
2004-2007
Βραβείο “Agro Quality”
Σπάνιες ελληνικές συνταγές
Ειδικά Event γαστρονομίας
VIP Events

** Υπεύθυνος σίτισης της ομάδας αθλητών Sumo της Ιαπωνίας

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες-Αθήνα 2004 με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα

** Υπεύθυνος διοργάνωσης ειδικών Event
σε Ρόδο και Δωδεκάννησα
Εταιρεία:Rodos Mirror SA
2000-2004

**Ιδιοκτήτης και υπεύθυνος διαχείρισης τριών εστιατορίων
‘Delfi’ Irodion, Argos
Tοποθεσία: Freiburg , Straubing ,Frauenberg Γερμανία
1988-1999

**Eκπαιδευτής Μαγείρων
Ελληνικός Στρατός
1986-1989

**Μάγειρας
Εταιρεία: Digaki Beach Hotel
1983-1986
Τοποθεσία: Κως

**Πρακτική άσκηση
Εταιρεία: Imperial Hotel
1981-1983
Τοποθεσία: Κως

EΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1981-1983-ΧΑΝΔΡΗΣ, Τουριστικών και Ναυτιλιακών Σπουδών
Φιλοξενία/Διαχείριση/Διοίκηση

Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά
Μέλος: IBM” International Bartender Association”
2007 έως σήμερα
Μέλος του Οργανισμού :’Δημοσιογράφοι Ελληνικής Γεύσης’
2007 έως σήμερα